Dezember 3, 2022
Description-of-Equipoise-1

Boldenone is een anabole androgene steroïde en synthetisch derivaat van testosteron dat oorspronkelijk werd ontwikkeld voor diergeneeskundig gebruik, maar sindsdien is uitgegroeid tot een van de meest voorkomende prestatieverhogende geneesmiddelen waarvoor atleten positief testen in de sport.

Met een chemische structuur die bijna identiek is aan testosteron, kan boldenon de eiwitsynthese en de afgifte van erytropoëtine in de nieren stimuleren. Atleten gebruiken soms boldenon, dat op de zwarte markt kan worden verkocht, om de spiermassa en kracht te vergroten. Naast het feit dat ze verboden zijn in de sport, moeten atleten zich bewust zijn van de vele gezondheids- en veiligheidskwesties rond boldenon.

bodybuilder-drinking-water

Waar wordt boldenon voor gebruikt?

Er is geen therapeutisch of medisch gebruik voor boldenon bij mensen. Meer specifiek is het om welke reden dan ook niet goedgekeurd door de Food and Drug Administration (FDA) voor gebruik bij mensen.

Boldenon wordt niet alleen illegaal verkocht en gebruikt voor het verbeteren van de menselijke prestaties, het wordt ook illegaal gebruikt in renpaarden om de prestaties te verbeteren, ondanks dat het verboden is voor gebruik bij paarden die deelnemen aan Olympische en Paralympische evenementen. Op internationaal en agrarisch niveau is boldenon ook grotendeels illegaal voor gebruik als groeibevorderaar bij landbouwhuisdieren, en de meeste landen hebben bewakingsprogramma’s die testen op boldenon bij dieren die zijn grootgebracht voor voedselproductie.

Wat zijn de gezondheidsrisico’s van boldenon?

Boldenone veroorzaakt een verminderde aanmaak van testosteron bij mannen. In dierstudies heeft boldenon geleid tot aanzienlijke schade aan het voortplantingssysteem en de vruchtbaarheid van mannen, waaronder een verminderde grootte van de teelballen, een lager aantal zaadcellen en een lagere mobiliteit van het sperma. Bovendien is boldenon door het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek geclassificeerd als een waarschijnlijk kankerverwekkend middel voor de mens.

Is boldenon verboden in de sport?

Ja, boldenon is te allen tijde verboden voor alle atleten, inclusief elite, recreatieve, Masters en junior atleten. Boldenone is geclassificeerd op de verboden lijst van het World Anti-Doping Agency (WADA) als een verboden stof in de S1. Anabole middelen categorie.

Aangezien boldenon ook van nature in zeer lage concentraties in de urine kan voorkomen, passen door het WADA geaccrediteerde laboratoria een specifieke analyseprocedure toe, de zogenaamde koolstofisotoopverhouding-massaspectrometrie, of GC/C/IRMS, om onderscheid te maken tussen externe toediening en interne productie. In 2018 waren er 87 gevallen met positieve tests voor boldenon, wat 6 procent vertegenwoordigt van alle positieven voor anabole middelen wereldwijd in WADA-geaccrediteerde laboratoria.

Zit boldenon in voedingssupplementen?

Producten die opzettelijk zijn vervalst met grote hoeveelheden ‚klassieke‘ anabole steroïden, waaronder boldione (een voorloper van boldenon), metandienon, stanozolol, dehydrochloormethyltestosteron, oxandrolon, enz., zijn gevonden op de markt voor voedingssupplementen. Bovendien mogen deze anabole steroïden niet op de productetiketten worden vermeld. USADA biedt richtlijnen op Supplement411.org over hoe het risico van het gebruik van besmette of verrijkte supplementen te verminderen.

Kan ik een vrijstelling voor therapeutisch gebruik (TUE) krijgen voor boldenon?

Nee, atleten kunnen geen TUE’s krijgen voor boldenon omdat het geen legitiem therapeutisch middel is voor menselijke ziekten of aandoeningen.

Hoe de negatieve aspecten bij het gebruik van Equipoise te vermijden

Zoals eerder vermeld, is het optreden van bijwerkingen tijdens het gebruik van dit steroïde uiterst zeldzaam. Alleen omdat het ontstaan ​​en het risico van bijwerkingen zeldzaam zijn, moeten we erop wijzen dat sommige mensen die gevoelig zijn voor steroïden negatieve effecten zullen ontwikkelen of ervaren. Maar hoe de negatieve aspecten bij het nemen van Equipoise te vermijden, als ze zich nog steeds voelden?

Aromataseremmers en anti-oestrogenen zullen oestrogene bijwerkingen helpen voorkomen.

Speciale lotions of antibacteriële zeep kunnen acne aan.

the-truth-about-overtraining-header-960x540-1

Is PCT nodig om de cyclus van Boldenone Undecylenate te voltooien.

Hierboven is al opgemerkt dat deze steroïde een zeer zacht effect heeft op het lichaam van de atleet. Dus bij juist gebruik is het risico op storingen bijna nul. En hier rijst de vraag: „Is PCT echt nodig om de cyclus van Boldenone Undecylenate te voltooien?“

Over het algemeen is het niet overbodig als u zich richt op het in stand houden van het endocriene systeem zodat de aanmaak van natuurlijk testosteron wordt gestimuleerd. Dus na twee weken na het voltooien van de cyclus, moet u boosters aansluiten. Tamoxifen is hiervoor ideaal. Dit medicijn zal de hoeveelheid slechte cholesterol verminderen en ook de aanmaak van je eigen testosteron wordt op gang gebracht. Vergeet een uitgebalanceerd dieet niet. Dit versnelt het herstelproces en minimaliseert het terugdraaien. Sommigen zullen ervoor kiezen PCT niet uit te voeren, maar dit kan op de lange termijn alleen maar kwaad doen. Niet voor iedereen maar zeker voor sommigen. U zult de negatieve effecten misschien jarenlang niet voelen, maar wees voorbereid op eventuele veranderingen die u ziet of voelt.

De pakkende „ziel“-conclusie

Alle bovenstaande informatie verplicht mensen op geen enkele manier om Boldenone Undecylenate (Equipoise) voortdurend te gebruiken.

Je hoeft alleen maar te onthouden en te weten dat dit medicijn zich behoorlijk goed heeft bewezen bij professionele atleten. Dit kan worden gezien door het lezen van een groot aantal positieve recensies over Boldenone, dat echt heel goed werkt, zowel afzonderlijk wanneer het dagelijks wordt ingenomen als in diverse combinaties met andere krachtige anabolen.

Atleten geven betrouwbare informatie dat het medicijn praktisch geen bijwerkingen heeft (met uitzondering van een lichte acne), maar echte anabole effecten zijn zeer merkbaar, zelfs bij een oppervlakkige blik (spieren, spiermassa, algemeen uithoudingsvermogen neemt onmiddellijk toe).

Vergeet ook niet dat Boldenon Undecylenate (Equipoise) wordt aanbevolen voor gebruik door een groot aantal specialisten (coaches) van vrij beroemde sportprestaties in de wereld. Het medicijn is ideaal als de eerste anabole steroïde, omdat het echt een uitgesproken tonisch en stimulerend effect heeft op het hele lichaam van de atleet.

Als je anderen wilt verrassen met een uitstekende en volumineuze body, moet je deze gespecialiseerde tool zeker eens nader bekijken.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.